Dag 01, Amsterdam – Abu Dhabi

Het is bijna 8:30 uur als we de koffers in de auto laden en op weg gaan naar Schiphol; als alles goed gaat, zullen we daar nog voor 10:00 uur aankomen.

IMG_4059

Maar helaas loopt niet alles in het leven even soepel en hebben we onderweg erg veel last van regen en dat betekent in Nederland bijna automatisch, extra, files, zo ook vandaag.

Het begint al op de A17, waar we in 4 kilometer file terecht komen, voor de aansluiting naar de A16 bij de Moerdijk.

Vervolgens stroopt het rondom Rotterdam op, omdat er bij Schiedam op de A20 een ongeluk is gebeurd, waardoor er nu 8 kilometer file staat. Er is geen ontkomen aan, vanaf waar we op de A20 staan, is het geduld hebben en met de flow meegaan.

Als we dan uiteindelijk de files achter ons kunnen laten, blijkt de telefoon niet te werken en moet ik eerst van de weg af en de motor afzetten en opnieuw starten, voordat ik Comfort Parking kan bellen, dat we er waarschijnlijk tegen 10:30 uur pas zullen zijn. Dat is volgens de man die ik aan de lijn krijg, geen enkel probleem.

Het wordt uiteindelijk 10:25 uur en we parkeren de auto in een overdekte parkeergarage en binnen 10 minuten nadat we vertrokken zijn, staan we op Schiphol bij balie 30 in de rij om in te checken; dat kon helaas voor ons, die via Kras hadden geboekt, niet online.

IMG_4060                   IMG_4063

We willen graag aan het raam zitten, want dat zijn rijen van 2 en anders zit je in het midden in een rij van 4. Het lukt nog net op de voorlaatste rij, rij 43, stoelen H en K.

De koffers, die we voor vertrek hadden gewogen en rond de 17 kilo zouden zijn, blijken op Schiphol echter 22 kilo te zijn Verraste emoticon, maar omdat we 30 kilo per persoon mogen meenemen, is dat geen probleem.

Dat is echter bij de handbagage anders, want mijn koffertje blijkt tocht bijna 10 kilo te wegen, maar daar doen de bij Garuda niet moeilijk over; dan haalt u uw laptop er toch even uit en die legt u dan straks onder de stoel voor u.

We hebben tijd zat en eten ons meegebrachte boterhammetje op, onder het genot van een kop koffie. Marijke belt nog even met haar boer Joop.

IMG_4061

We willen deze keer voor in het hotel wel een alcoholische versnapering hebben en ik koop dan ook een fles Teachers voor Marijke en een fles Smirnoff voor mezelf. Deze worden geseald en mogen zonder problemen aan boord.

Als we om 12:30 uur aankomen bij G7, staat ons vliegtuig al klaar.

IMG_4065

Het boorden start om 13:20 uur en begint, nadat de businessclass eerst aan de beurt is geweest, met de rijen 32 t/m 44.

Even na 14:00 uur vertrekken we richting Abu Dhabi, waar een korte tussenstop zal worden gemaakt.

IMG_4072     IMG_4073

Tegen 16:30 wordt het eten geserveerd; we kunnen kiezen uit Pan Fried Fish met rijst en Gulai saus of Roasted Chicken in crust met Gnocchi in tomatensaus. We kiezen allebei voor de rijst, maar we hebben pech. Omdat we bijna als laatste worden bediend, is er nog maar één rijst en Marijke zou Marijke niet zijn, als ze mij de rijst gunt en zelf voor de Gnochhi gaat.

IMG_4074          IMG_4075

IMG_4077          IMG_4078

We krijgen nog soep vooraf en ik moet zeggen dat het geheel best smakelijk was. Na het eten proberen we of we onze ogen even dicht kunnen doen en dat lukt mij, hoe verrassend Knipogende emoticon, beter dan Marijke.

Het is inmiddels 23:15 uur Jakartatijd en 5 uur vroeger in Nederland, als we in Abu Dhabi landen. Ik maak van de gelegenheid gebruik om buiten, op het platform van de cateraar, een paar foto’s te maken. Wat gelijk opvalt is de warmte die heel anders is als die we kennen van thuis, maar bijv. ook die we kennen  van onze trips naar diverse delen van de USA

IMG_4081                 IMG_4082

IMG_4084

Na een klein uur vervolgen we onze reis naar Jakarta.

Dit bericht werd geplaatst in Dag 01, Amsterdam - Abu Dhabi en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dag 01, Amsterdam – Abu Dhabi

  1. Ginny zegt:

    Vind het zo leuk, als jullie reizen, en wij hier in Bergen zijn, zijn we een klein beetje mee op avontuur. Ik weet over welke warmte je het hebt, ken hem nog goed van mijn tijd in Ohio, High humidity!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s